Och så ett till

Det bidde ett till julkort. Klockan är ju bara barnet än så länge (hrrrm) och jag beräknar att lillkillen vaknar före 6 imorgon bitti, som vanligt. Men jag var bara tvungen att pyssla lite =). På detta julkort har Tilda fått en luva i brist på andra julstämplar som kommer just från Stämpelgården.

image92

Och så blev det ett julkort också

Inspirationen flödar. Och eftersom jag fick ett stort paket med saker från Stämpelgården förra veckan (nåja fick och fick), så tänkte jag ställa upp i deras lilla tävling. Man ska skapa något med deras produkter och skicka in till deras inspirationsgalleri för att vinna ett pris. Födelsedagskortet *pekar neråt* är redan inskickat och här kommer ytterligare ett bidrag.

image91

Hmm..JA jag är kär i Primas Hydrangea =). Det syns kanske inte så bra, men det röda pappret är präglat med snöflingor. Fick äntligen användning för mitt präglingsbord.

Födelsedagskort

Och så hade jag gjort det igen. Hade precis fått klart min pysselhörna. Då drog jag så klart fram alltihop igen för att göra ett kort. Men jag var bara tvungen; Inspirationen flödade och imorgon ska vi på kalas.

Denna gång har jag provat att scanna in kortet. Tack för tipset Carina! Det blev tyvärr lite snett och vint men men..

image89

Fyndat pappersförvaring

Igår var jag ute på shoppingtur för att hitta roliga, smarta förvaringslösningar till min pysselhörna. Satt i TIMMAR på Scrappiz och tittade runt på alla andra pysslares pysselrum och fick en massa inspiration.
På shoppingrundan blev det några hyllor, vaxduk att lägga på pysselbordet (ett gammalt obehandlat köksbord som är lite knaggligt och svårt att torka av), och en mappvagn. Mappvagnen hittade jag på stadens affär för begagnade kontorsmöbler. Där fanns det så mycket saker så att man gick vilse i lokalerna (ja faktiskt). Efter lite blinkande med ögonfransarna och prutande fick jag en liten mappvagn för 150 kronor. Perfekt till alla papper.



En sån här har jag fyndat. Min har dock inget lock.
Bilden har jag lånat från safegruppen.se.

Gör en egen evenemangsbiljett till kort eller LO

Skithäftigt om man ska scrappa en resa, konsert eller något annat. Eller kanske göra ett kort till någon som gillar musik, sport osv. Här kan man göra sina egna biljetter och skriva ut. Skithäftigt säger jag.

image88

Jag har blivit med hÄngel

Ja det är faktiskt sant. Någonstans i Sverige ligger nu min allra första hÄngel och väntar på att jag ska betala lösensumman för att få hem honom. Har länge småkikat på de ursöta hÄnglarna och idag när jag kikade förbi Tradera fanns det flera hÄnglar där priset inte hade stigit skyhögt redan. Så jag slog till. För det hyfsade priset 30 kronor kommer nu denna kostymklädde herre att flytta in hos mig. Vi får se om jag har tur. Isåfall kanske det blir fler hÄnglar i huset.

hÄnglar & stÄnglar Sjömanspojke från "Sommar i Sol"

Stämpelförvaring

Nu börjar pysselrummet att växa fram. Iallafall lite smått. Bordet har kommit upp och förvaringen är påbörjad. Några saker har kommit upp på hyllor och andra ligger fortfarande i en enda röra. Mitt i denna röra bestämde jag mig för att jag var tvungen att ha en bra förvaring till mina EZ-monterade stämplar och fastnade helt i pysslets underbara värld. Ägnade en timma (eller var det två) åt att klä en liten Teliapärm, som jag hittade i mina gömmor, med papper. Sen var jag bara tvungen att provstämpla en Tilda-stämpel. Sen var jag tvungen att sätta dit lite blommor med mitt nyinköpta floss. Och sen...You know the story. Här är iallafall resultatet av detta:

image90

Det fattas fortfarande någonting på pärmen. Får klura lite till. Men i det stora hela blev jag faktiskt riktigt nöjd.
Efterlyser fortfarande någon som kan tala om HUR man får bra bilder av sina alster. Undertecknad lyckas alltid få sina bilder mörka och flammiga. Går det kanske bättre i scannern tro?

Pyssel, pyssel, pyssel..

Idag håller jag ÄNTLIGEN på att inreda mitt nya pysselrum. Övervåningen står färdig med tre sovrum och ett litet allrum, så nu har vi flyttat upp våra sängar och vårt pick och pack. Och då bara råkade det bli ett rum över på nedervåningen som jag har paxat sedan länge.
En hel vägg med garderober blir en superförvaring. Och ett stort bord  och en massa hyllor BARA till mig. Nu kan jag äntligen sprida ut mina saker överallt (Och då menar jag verkligen överallt-HOJA!) och strunta i att plocka undan om jag är mitt uppe i någonting.
Tyvärr så blev sambon inte riktigt nöjd med platsfördelningen. Jag fick det stora rummet på 16 kvm och han fick skrubben under trappan på 2 kvm..Så han får väl flytta in sin dator i mitt rum. Men bara på villkoret att han inte gnäller på mina utspridda saker och stämpelkladd överallt. Stackarn får verkligen stå ut med mycket..

Nu vill jag bara göra ALLT på en gång. Inreda, ställa upp alla mina saker och börja pyssla genast. Vill börja scrappa lite, som komplement till kortmakeriet. Tänkte börja med varsin tavla åt barnen som dom kan ha på de ännu kala väggarna i sina rum..Ska sätta igång så fort jag bara kan.

Ska försöka få lite ordning imorgon så att jag kan lägga upp en bild på härligheten.

Om det är någon som har någon bra lösning på att förvara de stora papperna så skulle jag vara evigt tacksam. Har sett att många har mappvagnar från IKEA men de verkar inte säljas längre. SÅ hur skyddar man papperna från att bli vikta och förstörda i kanterna??

Vad pysslar jag med?..

Ja den frågan dyker upp ofta. Vad gör man på dagarna, vad jobbar man med och hur får man ihop till brödfödan.
Jobba? brukar jag svara- Måste man det? När jag sen började tänka på allt jag gör, så insåg jag att jag gör lite av i stort sett allt. Jag driver ett eget (mycket litet) företag där jag skriver tal för Talskrivarna.se.(Vilket man inte kan tro o man tittar på min stavning.hi hi. Jag jobbar deltid hemifrån som försäkringsmäklarassistent. Just nu verkar jag även ha blivit kransbindare och hobbyflorist. Mycket skojjigt. Sen gör jag ju kort också och dessutom har jag och min pysselkompis Linda blivit marknadsförsäljare. Fråga mig hellre vad jag INTE gör! =)

Min kära sambo vill gärna att jag ska utveckla företaget och börja tjäna de där 50 000 i månaden som jag lovade när vi träffades. Men VAD ska jag då satsa på. Om man till det jag räknat upp ovan även tillägger att jag är utbildad ekonom OCH informationsdesigner kanske ni förstår vad jag menar.

Om man kunde leva på pyssel skulle jag gärna göra det. Det har många gånger slagit mig att det finns aldeles för få scrapbookingaffärer i närheten. Det vore ju skojj. Samtidigt tycker jag att det är kul att jobba med blommor, men florist är jag inte och har ingen lust att skaffa ännu en utbildning. Att göra kort på heltid verkar vara en långsökt lösning. Det får nog helt enkelt bli en friggebod på tomten med lite av varje för jag vet faktiskt inte vad jag ska välja.

...Och sen var pengarna slut!

Nu tror jag snart att tuttut-bilen kommer med tvångströja..MEN jag kunde inte låta bli. Inkywings bjuder på frakten i helgen och jag har länge drägglat över de stämplar som Inkywings och hÄnglar har gjort tillsammans. Det blev ett par stycken iallafall. Skulle gärna ha köpt alla men någonstans får man ju dra gränsen..hehe! Sen hade dom Primablommorna som är sååå fina.
Imorgon har jag en ny leverans på kransar så då ramlar det in mer pengar. Täcker den här beställningen och lite till...Underbart att kunna shoppa pyssel utan dåligt samvete för att hushållskassan blir lidande och barnen får äta havregrynsgröt tre gånger om dagen..

image86


Stämplar och blommor. Tänkte att etikettstämpeln kan vara rolig att sätta bak på kortet om man tar bort texten. Vad tror ni? Bilderna är från www.inkywings.com

Och så lite papper.

Eftersom Lajmscrap bjuder på portot under september blev det lite papper och lite cardstock också. Sen är jag nog nöjd. Eller måste vara. Det blir nog köpstopp fram till mässan nu. Då ska det verkligen shoppas!!!

CorduroyForget me notMystic LightSuede Brown DarkPrism Red Pepper LinenPrismatic Herbal DarkDagar att minnas - StudentmössaDagar att minnas - Konfirmation BibelDagar att minnas - Pojkdop Kors

Bilderna kommer från www.lajmscrap.se


Shoppat igen..

Igentligen var jag ute efter en die till QC-tången..Skulle jämföra lite priser. Sen blev det liiite mer än jag hade tänkt mig *fniss*. Alla pengarna som jag har fått för kransarna blev shoppingpengar. Så nu väntar jag en hel del godbitar från Stämpelgården. Så nästa vecka blir det rena rama julafton *yipeee!!*


image85


Det här paketet kommer hem till mig förhoppningsvis under nästa vecka. Kuliga stämplar och mumsiga blommor!
Bilderna kommer från
www.stampelgarden.se.

Beställningskort som fallit i glömska

Nu är det äntligen dax att få uppdatera bloggen med lite kortmakeri. Det var ju det bloggen skulle handla om. Dock har det blivit alldeles för mycket kransande och blomsterbinderi på sista tiden. MEN nu har jag fått hem en hel del roliga nya kortmakerisaker och det kliar riktigt i fingrarna att få prova. Bild på godsakerna kommer senare idag, Nu är jag så ivrig att få visa ett beställningskort som jag gjort med den nya ursöta stämpeln på Apan Otto, mina nya underbara Primablommor och knappar, floss och annat skojj som har landat i brevlådan.
Detta kort fick jag beställning på för en tid sedan. Jag fick dock inget slutdatum så igår när beställaren frågade om kortet och sa att kalaset för denna 30-åriga herre skulle vara idag, så blev det fart på pysslandet. Här är resultatet.

image84


Ber om ursäkt för den dåliga fotokvaliteten. Men som sagt så är jag ingen fotograf.
Stämpelmotivet är färglagt med färgpennor denna gång. Och kolla in den läckra Swirlen. Så fin!

Kuriosa

När det ändå är, och har varit, begravningstema här i bloggen några dagar, så tänkte jag passa på att visa blommorna som jag gjorde till min morfars begravning. Tyvärr fick jag inte möjlighet att göra kistdekorationen, men detta arrangemang gjorde jag som bordsdekoration till begravningsmottagningen. Ljuset brann i mååånga dagar efter hemma på mitt köksbord.


image82

Och till sist skulle jag vilja dela med mig av dikten som jag skrev till morfar, som också lästes på begravningen. Än idag, trots att det var 4 månader sedan morfar dog, så kan jag inte läsa denna utan att få tårar i ögonen, för den handlar om den person morfar var för mig och hur mycket han betydde för alla oss runtomkring.



Snälla gråt inte vid min grav.

Jag finns inte där, jag har gett mig av.

Min kropp var så gammal, mitt huvud tungt.

Nu vilar det i den eviga vilan så lugnt.

Men var inte ledsen min vän för allt som var jag,

Finns fortfarande med dig i minnet var dag.

När du vaknar finns jag där.

Doften av ditt morgonkaffe jag är.

Jag är vinden som leker i ditt hår.

Det är jag som väcker våren år efter år.

Jag är omtanken som håller dig varm.

Jag är hjärtat som slår i din barm.

Jag är fåglarna som cirklar över vår stuga.

Jag är surret från utedassets fluga.

Jag är maskrosorna som frodas i din rabatt

Jag finns i barnens ögon, i deras bus och skratt.

Jag är sportkommentatorns upprörda röst.

Jag är svampen i skogen när det lider mot höst.

Jag är den oväntade pengen i fickans gömma.

Jag är anekdoterna du aldrig kommer att glömma.

Jag är hjortronkärnans knaster och bruset från ölets skum.

Jag är rösten i ditt huvud som viskar tjoller då du varit dum.

Jag är det nyrökta fläskets smak av salt.

Ja leta bara i ditt minne, och jag finns överallt.

Jag har inte lämnat dig, detta är inte adjö.

Ty minnet av någon du älskat kommer aldrig någonsin att dö.

Så snälla vän gråt inte mer för mig.

Ty jag kommer alltid att finnas här och vaka över dig.

Sov så gott kära morfar

Begravningstankar

Idag, just i denna stund, pågår begravningen som jag gjorde blommor till. Imorse var jag förbi med blommorna och lämnade mitt adjö till den avlidne. Tyvärr hade jag inte möjlighet att dekorera kistan, eftersom det fattades ett bårtäcke. Men förhoppningsvis kommer jag att få ett kort på hur det blev med alla dekorationer vid ett senare tillfälle.
I sista stund gjordes några ändringar på kransen, dels för att hjärtformen skulle synas mer och dels för att jag är petig av naturen. Här är de nya bilderna.

image73

image75

image76
image77

Tada..Floristyrket nästa!

Nu är dom klara. Efter att ha shoppat halva dagen och ägnat den andra halvan åt att binda blommor, så är dom nu klara. Mina allra första begravningsdekorationer. Det  var jättekul att få göra dom och jag hoppas att jag får göra det igen.
Kransen saknar fortfarande orkidéerna på sidan, men dessa vågade jag inte sätta i förrän imorgon när de ska levereras. Jag ber om ursäkt för den dåliga bildkvaliteten men jag fotade de flesta korten i mörkret på altanen. Imorgon kommer nya bilder.

Som alla kändisar så måste jag få tacka lite i denna lilla stund när jag får sola mig i glansen av eran beundran. (hrrmmff) Jag vill iallafall tacka Hans för att han alltid ställer upp när jag är på gång med någon av mina pysselprojekt. Sen vill jag tacka mina barn för att dom är så söta och underbara. Sist men inte minst vill jag tacka Linda, för att du är en underbar pysselkompis och för alla goda råd.....Nu har jag nog tjattrat färdigt.

image68
Krans som fortfarande saknar orkidérna.

image69
Suddig närbild på kransens dekoration

image70
De fem handbuketterna.

image71
Sorgebuketten som fick bli stående.







Begravningskrans..

Nu har jag knepat, knåpat, tänkt (ja faktiskt) och pillat. Och här kommer ett första utkast till begravningskransen.
Ber om ursäkt för den dåliga kvaliteten på bilden. Det är ett fotomontage som är gjort i Paint.
Kransen är av ljung. I mitten av blomsterarrangemanget sitter en Saint Paulia, som omringas av några vita Gerbera och vita liljor. Två vita okidéer sitter i ändarna på arrangemanget.

På måndag bär det av till Västerås för blomstershopping. Då får vi se vilka blommor som finns och hur det blir.

Här är iallafall "skissen"

image67

Färglägga stämpelmotiv

Att färglägga stämpelmotiv på ett snyggt sätt ät jättesvårt. Först ska man välja någon typ av färg att investera i, och det finns många: Tuschpennor, färgpennor, akvareller, distresser, stämpelpennor, Twinklinks, Shalks och fan och hans moster. Sen behöver man dessutom ett passande papper, vattenfast stämpeldyna och framför allt bra penslar om man väljer att måla med något blött.
Sen när man väl har fått hem alltihopa så ska man sen lära sig tekniken. Och det tar tid. Naiv som jag är trodde jag att det skulle bli lika fint som mina pysselidolers. Men jag kan lugnt säga att så var inte fallet. Min Apan Otto ser ut som en fläckig brunbjörn som har badat för länge så att han blev skrynklig.

Så nu har jag samlat på mig lite länkar med information om HUR man färglägger motiven på bästa sätt. Dom som vet hur man gör delar med sig av sin visdom. Tack för det!

Här kommer en länk till att börja med. Listan kommer dock att uppdateras hela tiden tills jag har fyllt den med olika tekniker.

På Scrappiz finns en bra beskrivning för hur man färglägger med akvareller:
http://www.scrappiz.se/index.php?option=com_jd-wp&Itemid=108&m=20070613

Snygga stämplar från Eat Cake Graphic

Ibland när jag tillverkar kort så tänker jag på att de allra flesta stämplar i samlingen bara passar till vissa. Vad jag menar är att de flesta figurer, typ Filuren och Apan Otto är ritade med inslag av humor, vilket passar barn och de flesta vuxna. MEN man kanske inte vill ge Apan Otto till gamla farmor som fyller 80. Kanske vill man ha lite annorlunda stämplar helt enkelt.
På en av mina surfshoppingrundor så hittade jag på stämplar från Eat Cake Graphics som är precis vad jag har letat efter. Jag vill ha många. Kolla in:

image59image60image61image62image63image65


Hm..Nu när jag tänker efter så kanske inte dessa stämplar passar gamla farmor heller..Men visst är dom härliga. Kanske skulle passa till en dam eller herre i sina bästa år. Den med paret kanske kan vara något till bröllopsdagen.

Dessa stämplar finns bland annat på Hobbyhuset, där jag också har lånat bilderna.


Pysselblues...

image58


I´ve got the blues.....
I helgen arrangeras Nordiska Stämpel&Scrapmässan i Göteborg. Där medverkar massvis av roliga utställare och det finns säkerligen en massa fynd att göra.Det sorgliga är att jag bor helt fel just nu. Över 30 mil att åka. Men jag skulle gärna vilja.
På Pyssel.net pågår just nu diskussioner om vad folk ska köpa och vad man kan hitta, vad man kan lära sig i de olika workshopsen osv. och jag är inte nå avundsjuk. Jag försöker att intala mig det iallafall.

Den enda trösten är att jag, med hjälp av lite tjejmatte, räknat ut att genom att inte åka så sparar jag ju inte bara dryga 600 i bensinpengar utan även en hel del pengar för mat, fika och övernattning. Och det innebär ju att även om jag shoppar pyssel för en tusenlapp denna månad så har jag ju faktiskt SPARAT pengar...Det ni!

Kransat

Och jag som trodde att den här bloggen skulle handla om papperspyssel, kortmakeri och om ALLA mina fina stämplar som jag tänker inhandla..Tji fick jag! Inte har jag haft tid att papperspyssla när det har trillat in fler beställningar på höstkransar. Kransar var tydligen en bra affärsidé: Kostar inte mycket att tillverka och finns inte att köpa på så många ställen=Intressant.
Nu har jag iallafall en krans färdig och tre till på gång. Många har kommenterat att 50 kronor som vi tog för kransarna på marknaden är jättebilligt. Därför har jag bestämt att om det ramlar in fler beställningar så är det nya priser 75 kronor..Mer pengar att köpa pyssel för altså, för ni ska ju inte tro att det sparas något här inte..Möjligen kanske man skulle spara lite så att man kan shoppa mer på Syfestivalen..;-)

image55image57


Är du shoppingsugen? Här finns butikerna:

Det finns ett stort utbud av scrapbookingaffärer på nätet. Mycker att kolla igenom, men det kan vara värt att jämföra priser och fraktkostnader om man handlar mycket. Här kommer min länklista, som jag tror innehåller de allra flesta scrapbutikerna i Sverige. Om ni hittar några som inte finns med så lämna gärna en kommenter så återkommer jag.
Ambitionen är att jag ska välja ut mina favoriter och lägga till dessa i min länklista här till höger.
Tills det är gjort får ni hålla till godo med hela listan.


 


Roliga överraskningar varje månad..

Gud vad roligt det skulle vara att varje månad bli överraskad med ett paket med godsaker för kortmakeri och annat papperspyssel. Kanske skulle det vara skojj att prova på en annan stil än den man annars hade valt om man själv hade valt papper och dekorationer för samma pengar. Det här med månadspaket är något som länge har varit populärt utomlands och som nu mer och mer har upptäckts av svenska företag. Här är något för oss som vill ha något annat än räkningar i brevlådan och som inte riktigt har hittat någon passande tidning att prenumerera på.

Det finns företag som erbjuder stämpelpaket och det finns företag som erbjuder dekorationspaket. Den här gången har jag dock inriktat mig på företag som erbjuder blandade paket för scrapbooking och korttillverkning.

Här kommer några smakprov på några svenska och utländska företag som erbjuder dessa månadspaket:


Skaparlusten- http://www.skaparlusten.se/


Pris: 150,200 eller 250 kronor.


Värde: Pris +50 kronor.

  

Porto: frakt ingår.

  

Innehåll: Mönstrat papper, cardstock, diverse dekorationer.


Bilden visar det stora paketet i september.

image50


Magdas - http://www.magdas.se/

Pris: 300 kronor

  

Värde: Anges inte

  

Porto: 39 kronor

  

Innehåll: Cardstock, mönstrade papper och dekorationer

  

Övrigt: En tremånaders prenumeration inklusive frakt kostar 915 kronor.

Bilden visar september månads paket
image51


Scrapaddicted - http://www.scrapaddicted.se/

Pris: 110 eller 150

  

Värde: Minst 150 eller 200 kr

  

Porto: tillkommer med 44 kronor

  

Innehåll: Mest papper, men också neutrala dekorationer.

Bilden visar september månads paket.
image52


The Scrapbook Nook -  http://myscrapbooknook.com/club.shtml


Pris: ca 230-330 kronor beroende på dollarkursen och hur mycket paketet väger..


Porto: Ingår i ovan angivet pris.  

Innehåll: Cardstock, mönstrade papper, dekorationer, band mm.

Bilden visar september månads paket
image53

Paperposies - http://www.paperposies.com/ppkit.htm


Pris: Runt 400 kronor per paket beroende på prenumerationslängd och porto.


Porto: Ingår i ovan angivna pris.


Innehåll: Papper, bla. Baziller,dekorationer mmmm

Bilden visar september månads paket
image54


Nu är iallafall jag sugen på att prova på någon av dessa paket..Undrar vilket som lockar mest. Måste säga att paketet från The Nook verkar vara mycket saker för pengarna. *kliar mig i huvudet och funderar* Jag återkommer när jag har bestämt mig.


Mina shoppingkurirer..

..har jag nu skickat ut för att shoppa åt mig under morgondagen..Det blir en del smått och gott från Clas Ohlson och Biltema.  Förvaringslådor för pysselsaker, limrulle, håltång och penslar blir det från Biltema.
Visa stor bildVisa stor bildVisa stor bildVisa stor bild


Och från Clas Ohlson blir det en låda med akvareller

.
Klicka på bilden för att se en större bild (öppnas i nytt fönster)

Finurlig förvaring för kortmakerisaker

Har länge funderat på att fixa någon förvaring åt mitt ständigt växande pysselförråd. Tänk att slippa ha sina brads, blommor och dekorationer liggandes i en enda röra. Tänk att kunna sortera sina Quickutzalfabet i bokstavsordning så att man slipper sitta och leta bokstäver i en hög som liknar kaos.
Men jag har helt enkelt inte råd att lägga så mycket pengar som det kostar att köpa dessa förvaringar som är "skräddarsydda" för just scrapbooking. Jag vill helt enkel inte lägga pengar på det. Hellre köper jag MER pyssel för pengarna.

Förvaring för skrivbordet finns i massor av olika utföranden. Här är några exempel:

image44


Denna förvaring från Clas Ohlsson skulle funka perfekt på skrivbordet. Den är dessutom skapligt snygg tycker jag.
"Fiskarlådan" kostar 198 kronor på
Clas Ohlson

image45

Den här skulle jag mycket väl kunna tänka mig i pysselrummet. Enkel och bra. Lite svår att ta med sig om det skulle behövas men helt klart ett bra alternativ. Denna förvaring finns i olika storlekar med olika många lådor. Just den på bilden har 28 lådor och kostar 165 kronor på Clas Ohlson.

image46

Denna låda är av lite enklare slag. Smidig att bära med sig och lätt att hitta i. Finns i lite olika storlekar. Den här lådan har 17 fack, finns hos Biltema och kostar 59:90.

Är man istället ute efter en väska finns det flera alternativ. Lyxalternativet är såklart en riktig scrapväska dvs en Tote.

image47


Denna väska är speciellt anpassad för pysselsaker, snygg och kostar 349 kronor på Thescrapbookstore.

Har man inte lika mycket pengar så kan man istället få en nästan likadan från Biltema:

image49
Nej designen är inte lika snygg, men funktionerna är ungefär densamma med ett stort fack i botten. Denna kostar dessutom "bara" 99 kronor.

Inspiration för stämpelfantaster

Har du någonsin känt dig ensam i ditt beroende av stämplar? Känns det som att ingen förstår ditt behov av att stämpla på allt som kommer i din väg? Tycker mannen där hemma att det är onödigt med stämplade katter och hÄnglar på sockerpaketet?  Det finns fler som är som du. Det finns många likasinnade där ute i cyberrymden, som är stolta "stampaholics" och som gärna delar med sig av sina alster och funderingar kring det här med stämplar.

Söker man tex. på Google efter "Stampaholic" så får man hela 3240 träffar. Det säger ju en del om beroendets spridning över världen.

Klickar man sig sedan vidare på dessa länkar kan man hitta en massa tips och ögongodis. Bland annat hittade jag ett utställningsrum hos någon som faktiskt kallar sig just Stampaholic. Ett smakprov på dennes alster visas här nedan. Mycket passande kort nu när hösten har kommit. Kanske något att lifta?!

image41


image43

Bilderna är hämtade från
www.splitcoaststampers.com : "A community site for rubber stamp art, paper craft and scrapbook artists."

Papperspyssel

Surfade runt efter papperspyssel och hittade en alldeles suverän sida med en massa roligt man kan göra. Bland annat finns här kompletta beskrivningar för popup-kort. Man kan också ladda hem och skriva ut mönster till askar som man sedan klipper ut och viker.

image38


Tänk att ge bort en sådan här ask till jul fylld med hemmagjort godis. Vi stampaholics kan ju använda någon av alla våra stämplar att dekorera asken med. Våra andra dekorationer kan säkerligen också användas för att utsmycka härligheten.

image39


Eller tänk er den här hängandes i granen fylld med roliga presenter eller godis.

image40


Den här ursnygga asken skulle jag kunna tänka mig som förvaring  i mitt pysselrum. Kanske smockfull med roliga dies eller stämplar..mmmmmm..

Ny design

Om någon läser min blogg, så har ni nog märkt att jag de senaste dagarna har ändrat en del i designen. Jag kunde inte riktigt bestämma mig för gråskala eller brunskala. Nu har jag äntligen bestämt mig för brunt och känner mig hyfsat nöjd med designen. Nu ska jag lägga mer tid på mina inlägg istället för att byta huvud och färg på bloggen *lovar*.

Som sagt, om någon läser, risa eller rosa gärna. Nu ska jag bara lösa problemet med att få in en kalender på bloggen så är jag nöjd!

Ha en fortsatt trevlig söndag!


Paperpiercing

Inom kortmakeri och scrapbooking finns det hundratals, kanske tusentals olika tekniker med namn som kan vara svåra att känna igen. En av dessa tekniker är något som kallas paperpiercing. Egentligen har nog de allra flesta av oss kommit i kontakt med den här tekniken tidigare, men vi kanske inte visste att det kallades just för Paperpiercing.

Själva tekniken är precis så enkel som du vill att den ska vara. Det vill säga, väljer du en enklare figur med färre detaljer blir det såklart lättare än om du väljer en figur med många detaljer. Det gäller att öva och snart har man fått in den rätta metoden för att få sina pp att bli precis sådär fina som andras.

Om man vill kan man utgå från en paperpiercingmall som man lägger över det papper som man ska använda och ritar av.
 

image29

 
Denna mall kommer från myscrapbooking.com.


Har man ingen mall så kan man utgå från en lite större stämpel, eller så kan man rita en egen figur.

Man börjar med att klippa ut hela figuren det vill säga i utkanten av mallen. Sedan ritar man upp de små detaljerna och klipper ut dessa. Välj gärna papper i olika färger för att få ett roligare utseende.

Sen bygger man ihop figuren så att man får en 3D-effekt. Möjligheterna är oändliga med paperpiercing. Figurerna kan användas på kort eller i scrapbooking. Eller varför inte som en tavla på väggen?

178069-329


Den här bilden har jag lånat från Paradises Pysselblogg. En av mina favoritbloggar för övrigt. Här kan man 3D-effekten som blir när man bygger ihop sitt motiv.

En utförligare beskrivning på tekniken Paper-piercing finns på www.scrappiz.se

Nu ska iallafall jag prova på att göra min aldeles egna paperpiercing. Hänger ni på?

Forum för papperspysslingar

Som papperspysslare, scrappare eller kortmakare, behöver man ibland hämta inspiration, få andras åsikter angående något alster, eller kanske ställa en fråga om något som man själv inte är så haj på. För detta ändamål finns ett flertal forum, där likasinnade kan dela erfarenheter, idéer och hjälpa varandra att utvecklas i sin hobby.

Forumindex


I forumet Stämpelsnack pratas inte bara stämplar. Här kan man diskutera tekniker, verktyg, embossing, ATC och allt annat som har med papperspyssel att göra. Här finns också möjlighet att vara med i olika grupper som swappar, utmaningar och forum för företagare. Är man ute efter något speciellt så kan man leta i "Till salu" eller sätta in en annons i "Sökes".



image21


På pyssel.net pratas det allt från papperspyssel till sömnad. Här verkar de flesta kända ansiktena i scrapbookingvärlden vara medlemmar. Här hittar man bland andra Kortmakaren, Vixxan och Nina Åslund som skapat de ursöta Filur- och Apan Ottostämplarna. Här kan man altså hitta en MASSA inspiration. Till min stora sorg så kan inte detta forum ta in fler medlemmar för tillfället. MEN man kan ändå få hjälp med det mesta genom att kolla in alla andras inlägg. Här är det relativt mycket aktivitet så det finns alltid något nytt att läsa. I "utställningsrummet" visar medlemmarna upp sina alster och i tråden "shoppingtips" kan man få ta del av alla dom senaste erbjudandena från diverse webshoppar.


Massvis av pysselinspration..

..finns det på den här sidan. Allt från träsnideri till eget godis. En massa timmar av roligt pyssel altså. En guldgruva för oss som inte kan låta bli att fundera på vad man kan göra för roligt av allt man har, och inte har, hemma.

Här finns bland annat en hel del inspisation för oss kortmakare. Varför inte prova att göra decoupage på korten till jul till exempel.



På dessa kort har man använt sig av roliga näsdukar.

Och jobben bara öser in...

Gud så roligt när folk har uppärksammat att man faktiskt KAN göra saker. Jag menar att förr har ingen frågat mig om jag kan göra tex. ett blomsterarrangemang eller ett kort, om jag själv inte har erbjudit mig eller till och med insisterat på att göra det.
Jag tycker ju att det är ROLIGT att göra det, men ändå har många verkat tycka att det ställer till besvär för mig om dom frågar om jag kan ställa upp.
Jag vet att tiden jag lägger ner aldrig någonsin kan fås igen, eftersom jag dessutom är jättedålig på att ta betalt. Men pysslet är en sorts terapi för mig och ett sätt att komma ifrån vardagen lite. För hur mycket jag än älskar min familj och in vardag, så behöver jag en tillflyktsort där allt bara är mitt och jag får stöka och ställa till hur mycket jag vill.
När jag bodde själv var hela lägenheten mitt territorium (och det syntes ibland må jag säga). Nu har jag mitt pysselrum (som ännu inte är riktigt färdigt).

Jobbet som nu har trillat in är en beställning på blommor till samma begravning som kransen och handbuketterna jag skrev om i ett tidigare inlägg. Men den här gången kommer beställningen inte från någon jag känner. De bad även om ett visitkort ifall att dom skulle vilja beställa fler gånger. KUL!

Beställningen är på en sorgbukett i samma färgskala som ljungkransen. Buketten får kosta 400 kronor och ska innehålla ett kort, som jag ska göra själv. Ska inventera pysselförrådet för att se om jag har någon passande stämpel. Jag återkommer såklart senare med kort på bukett och kort.

Några fina sorgebuketter att ha som inspiration hittade jag på www.plantablommor.se.

image19image20


Fredagsmys

Finns det fler än jag som blir så otroligt godissugna så fort man gör någonting som involverar händerna? Så fort pysslet, datorn eller något annat "handarbete" åker fram så känner jag ett starkt behov av att smaska på något..En kopp kaffe och en god kaka eller varför inte en äppelpaj med MYCKET vaniljsås...Gah..Nu är det ju fredag också och det är dagen då man kan krypa upp i soffan och bara mysa med lite fredagsmys. Fredagsmys som alltför ofta består av något annat än de frukter och grönsaker som man borde äta..Det STÅR ju åtminstone jordgubbar på skålen.




MEN det finns en räddning. Någon har tänkt till och skapat något som kallas Fett- och kalorifritt fredagsmys. På Sykompaniet kan man nämligen beställa ett sådant paket. Detta kostar 50 kronor och innehållet anpassas efter just ditt intresse. I skrivandets stund finns dessa paket att välja mellan.

* Brodösens fredagsmys
* Pärlfias fredagsmys
* Kortmakarens fredagsmys
* Lapptäckssömmerskans fredagsmys
* Dockklädessömmerskans fredagsmys
* Barnsligt fredagsmys

Paketet beställs senast måndagen den veckan som man vill ha det och kommer med posten senast fredag. Helt perfekt! Något roligt att unna sig en fredagkväll och till ett lagom pris.

Man kanske skulle ta och beställa sig ett kortmakeripaket nästa vecka.

Önskelistan växer

Känner mig "tvungen" att lägga in ytterligare ett par saker i min önskelista, som jag hoppas kunna skaffa inom en snar framtid. För om man ska fortsätta vara stämpelberoende så lär man ju äga några vettiga färger att använda till färgläggning av stämpelmotiven. Min första tanke var distresser eller Distress Ink som det heter, eftersom det pratas mycket om det här nere i scrapträsket. Men efter moget övervägande och inventerande av pysselkontot så insåg jag att det skulle bli väldigt få färger att välja bland.
Kompisen Linda kom dock till undsättning och föreslog akvareller. Fler färger för pengarna och ungefär samma teknik. Efter att ha provat på en Funny-Mini-pojke så var det bestämt: Det blir akvareller istället. Nu gäller det bara att komma iväg och köpa en målarlåda, så att jag kan sätta igång med färgläggningen.

Klicka på bilden för att se en större bild (öppnas i nytt fönster)



Denna låda med 12 akvarellfärger, 2 penslar, penna och papp-pannå kostar 49 kronor på Clas Ohlsson. Något att börja med kanske?!



Lite dyrare är denna målarlåda med med 12 st akvarellfärger i halvkopp, pensel och akvarellsvamp. 189:-

Något annat som verkar skojjigt är Decorating Chalks, som används ungefär som ögonskugga och "duttas" på pappret för att ge djup i färgen. Används till exempel för att göra rosor på kinderna och skuggor, eller kan användas för att ge själva pappret en "sliten" look.

Decorating Chalks

Denna stora låda med 24 färger kostar 122 kronor hos Stämpelstudion


Gravkrans av ljung

Kransar ja. Jag hade gjort några stycken till julmarknaden. Åtta för att vara exakt. Har fått beställning på två stycken till som jag ska sätta igång med så fort jag har samlat ihop lite material. Detta känns helt ok. Kul att folk uppskattar det man har gjort.
Men idag ramlade det in en beställning på ännu en krans. Inte en vanlig den här gången, utan en som ska ligga på en kista och sedan pryda en människas sista viloplats. Min första tanke var därför -Oj vad svårt. När något ska pryda en människas kista blir det så väldigt personligt. Det är ju inte bara att slänga ihop något opersonligt som typ ska pryda någons ytterdörr direkt.
Nåja, det ska iallafall vara en hjärtformad krans av rosa ljung. Sen ska det vara handbuketter i något passande färg. Det jag vet om personen som gått bort är att hennes favoritblomma är orkidé och att hon samlade på Sankt Paula (som stavas?).

Så jag hade tänkt mig någon blandning mellan dessa kransar.

image14image15
image16

Godis för pysselälskare

image12

Nu stundar en trevlig sammankomst för alla oss pysselgalningar som älskar att lägga tid och pengar på att gå omkring och klämma och känna på diverse saker, och som upplever djup tillfredsställelse av att få ta med dessa saker hem och lägga dem bland alla våra andra saker.

Ibland blir det saker som inte används så mycket. Ibland blir det saker som upplevs roliga för stunden och som man lätt snöar in på att använda på alla kort och LO:s som växer fram. Men snart hittar man en ny favorit och de där andra sakerna faller i glömska..Och visst har vi alla någon gång köpt en del saker som man just i den stunden tycker verkar roligt men som man sedan "växer ifrån" på vägen. Tittar man på de första alsterna som man gjorde så finns det saker där som jag nu medvetet väljer bort. Till exempel så har jag en stor förpackning med figurer i mossgummi liggandes hemma i en kartong i pysselrummet. Runda figurer, hjärtformade figurer och stjärnor trängs i en liten påse som jag knappt har tittat åt sedan jag köpte den. Men men ändå envisades jag med att plocka med mig dessa hem vid ett besök på Toys R US, för de var ju BILLIGA! Vem vet, jag kanske får användning för dem någon gång i framtiden. Typ när det lyser två månar på himlen och det är tre söndagar i en vecka.

Syfestivalen är altså en mässa för hobbyprodukter. Namnet till trots så finns det andra saker än "bara" sygrejjer. För oss som älskar papperspyssel finns bland andra dessa utställare på plats:


Kortmakaren, Magnolia, Arkivet Papper&design, Atelje lektyg och hantverk, Kort och sånt, Papprika Scrapbook, Pysselpassion, Rum & Ram, Scrapbooking mm, Skapa Hobby.

Det finns säkerligen flera, men dessa är de som jag känner igen som papperspysselaffärer.

Syfestivalen äger rum den 2-4 november på Sollentunamässan i Stockholm

Enjoy!


Made by Johanna

Måste bara dela med mig av detta fantastiska set som innehåller allt man behöver för att göra alldeles egna stämplar..Om man har tur kanske denna produkt visas på syfestivalen i Sollentuna i november..Men kanske inte eftersom det inte är någon ny produkt på den svenska marknaden..längre iallafall. Eller man kanske ska säga förhoppningsvis inte, eftersom det då finns en risk för att jag blir väldigt,väldigt fattig.

Detta kit heter Imagepac stämpelkit och finns att beställa här och kostar 1395:-

Blog Image

Nya stämplar önskas

Så har man varit ute och surfat på shoppingvågen igen då..Eftersom det strulade till sig med beställningen från kortmakaren, där det visade sig att julstämplarna var slut, bestämde jag mig för att leta reda på dessa stämplar på annat håll. Det skulle jag inte har gjort eftersom jag halkade in, ja faktiskt utan att det var meningen, på stämpelstudion.se. Som för övrigt ska ha mycket credit för sina jättebra priser på omonterade stämplar. Och dessutom har dom fattat att vi rubberstampgalningar hellre sparar en tia på att montera själva *applåd*.


Den här stämpeln passar mig alldeles utmärkt:

image9

Hittade en massa smått och gott faktiskt som jag skulle kunna tänka mig här hemma. Dom skulle pryda min, ännu inte uppskruvade hylla i mitt ännu inte färdiga pysselrum, perfekt. Eller vad säger min stämpelkompis. Ska vi slå till på några?

image10
 Bilder från stämpelstudion.se

Dies to die for

Tänk vad mycket man vill ha och känner att man MÅSTE ha. Trots att det mesta igentligen är meningslöst. Jag kan nästan slå vad om att vi inte kommer att sälja mer kort bara för att vi minsann har en massa utstansade tags och krummelutter på dem, eller har trettiosjutton olika stämplar att variera mellan. MEN det skiter jag fullständigt i. Det finns ju så mycket fint, så mycket häftigt och så mycket som jag känner ett behov av att äga. Idag har jag surfat runt efter en massa dies till Quickutztången och minst sagt gått ner mig i träsket rejält. Diesen är ju så söta och gud vilka roliga kort man skulle kunna göra om man BARA hade den..och den...och den...GAH!


Shoppingfrenzy

Så hade ännu en beställning på pyssel gått iväg..Denna gången gick beställningen till kortmakaren.se på en massa "måste bara ha"-prylar. Julen närmar sig med stormsteg. Ellen nåja några månader är det ju kvar, men om vi ska sälja julkort på nästa marknad så är det ju bäst att börja fila och producera redan nu. Penny Black har kommit med jättegulliga djurjulstämplar som såklart slank ner i korgen. Många stämplar för pengarna blev det iallafall.

En ny favorit är Apan Otto som också är en serie med många fina stämplar. Just idag fick det bli Otto med paket, men det lär nog bli fler i framtiden.
 

image7


Eftersom vi ändå beställde från kortmakaren så blev det förståss ett par söta Filurer också, av den otroligt påhittiga och begåvade Nina. Här väntas det med spänning på att de nya Filurerna ska släppas i webbutiken efter stämpel och scrapmässan. Tomten är ju bara SÅ söt.


Bilder från kortmakaren.se

Kniiiip

Eller squeeze kanske det heter förresten...Det man gör med QuicKutz-tången som jag kom hem med idag från kompisen Linda. Vi har införskaffat en rosa, vacker tång tillsammans. Tänk vad mycket man kan spara när man delar på kostnader..eller..hrrmm..Hur mycket mer man kan köpa. Iallafall så står den här nu startklar för att börja stansa bokstäver, ballongen och yttepyttiga, urgulliga myror.

image6

Höstpyssel

Hösten närmar sig inte bara med stormsteg länge. Den står för dörren och knackar på. Dess kyla och mörker smyger sig in i huset och allt man vill är att krypa upp i soffan under en stor varm filt och bara mysa. Och vad passar då bättre än något roligt pyssel att mysa tillsammans med. För finns det något bättre än att få sprida ut sina papper och sina stämplar över hela vardagsrumsbordet ( och..hrrmm golvet också ibland) och sätta igång och pyssla. Det håller inte bara fingrarna varma utan är utmärkt hjärnjumpa på kvällarna.

Med hösten kommer också alla dessa höstmarknader där man kan botanisera bland fina fynd och plastiga "bra att ha"-saker. Kanske kan man hitta något ovärderligt fynd bland marknadsstånden. Eller så kan man göra som vi på fiffinurlig.se och delta i en marknad. Inte som köpare denna gång utan som riktiga knallar, men huckle på huvudet och skattkistan full med småpengar. Jädersbruksdagarna i Arboga blev vår allra första marknadsupplevelse. Men det blir absolut inte den sista. Man kan nog säga att vi fick blodad tand.

image5

Vem kunde ha trott att det var så roligt att stå bakom ett hemsnickrat bord och betrakta folk på avstånd. Många smyger förbi, rädda för att bli insugna av den försäljningslystna knallen bakom ståndet. Men vissa stannar, ibland bara för att titta, men också för att köpa. Att någon faktiskt uppskattar något som man har lagt ner hela sin själ i att skapa är extremt häftigt. Och om inte annat så är det en enorm boost för självförtroendet. Tänk att det kanske just idag dimper ner ett kort i någons brevlåda där det står: Handgjort av Johanna.

För överskottet i kassan ska det inhandlas mer pysselsaker till korttillverkningen. Nya stämplar och distresser ska det bli. Denna pysselnojja är minst sagt plågsam för plånboken-Men otroligt skön för själen.


Välkommen till min nya blogg!

  image1

                                                                  
Min blogg har nu flyttat in här. Detta för att få tillgång till fler roliga funktioner och kunna skapa en rolig, inspirerande blogg som fler ska kunna ta del av. Titta gärna in på min och min pysselkompis Lindas hemsida www.fiffinurlig.se om ni är nyfikna på mig och vad jag pysslar med.

RSS 2.0