Paperpiercing

Inom kortmakeri och scrapbooking finns det hundratals, kanske tusentals olika tekniker med namn som kan vara svåra att känna igen. En av dessa tekniker är något som kallas paperpiercing. Egentligen har nog de allra flesta av oss kommit i kontakt med den här tekniken tidigare, men vi kanske inte visste att det kallades just för Paperpiercing.

Själva tekniken är precis så enkel som du vill att den ska vara. Det vill säga, väljer du en enklare figur med färre detaljer blir det såklart lättare än om du väljer en figur med många detaljer. Det gäller att öva och snart har man fått in den rätta metoden för att få sina pp att bli precis sådär fina som andras.

Om man vill kan man utgå från en paperpiercingmall som man lägger över det papper som man ska använda och ritar av.
 

image29

 
Denna mall kommer från myscrapbooking.com.


Har man ingen mall så kan man utgå från en lite större stämpel, eller så kan man rita en egen figur.

Man börjar med att klippa ut hela figuren det vill säga i utkanten av mallen. Sedan ritar man upp de små detaljerna och klipper ut dessa. Välj gärna papper i olika färger för att få ett roligare utseende.

Sen bygger man ihop figuren så att man får en 3D-effekt. Möjligheterna är oändliga med paperpiercing. Figurerna kan användas på kort eller i scrapbooking. Eller varför inte som en tavla på väggen?

178069-329


Den här bilden har jag lånat från Paradises Pysselblogg. En av mina favoritbloggar för övrigt. Här kan man 3D-effekten som blir när man bygger ihop sitt motiv.

En utförligare beskrivning på tekniken Paper-piercing finns på www.scrappiz.se

Nu ska iallafall jag prova på att göra min aldeles egna paperpiercing. Hänger ni på?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0