Julkort

Nu har det varit lite dåligt med nya aster här i bloggen ett tag. Men jag ligger inte på latsidan-tvärtom. Nu inför Allhelgonahelgen så har det tillverkats gravkransar så att det sticks i fingarna. Julkortsverkstaden är också i full gång. Ute i god tid eftersom jag och Linda (Mumlan) ska stå på två julmarknader och bla. sälja våra kort.
Jag försöker därför att effektivisera julkortsmakeriet lite. Stämplar upp MASSOR av motiv, målar och sen monterar jag. Körde dock fast med monteringen i brist på julpapper. Men på lördag är det mässa och då ska det handlas =)

Här kommer iallafall ett smakprov på julkorten. Dom som är utan text ska troligen kompletteras med GOD JUL när jag hittat en roligare sådan stämpel =)

image126


image127


image128

Veckans skiss

Surfade runt och såg att min LO blivit publicerad på "Veckans-skiss"-bloggen. Kul! Kolla in där ni också. Om ni inte hängde på förra  veckan så häng på den här veckan! Imorgon kommer en ny skiss att scrappa efter! =)

Nytt

Lite nytt har det blivit ikväll. Började att göra en LO efter en skiss på Stämpelgården, men när jag var färdig så såg den absolut inte ut som den ursprungliga skissen. Så jag antar att jag tappade bort mig på vägen och freestylade hejvilt. Såhär blev den iallafall:

image125

Beställningskort

Har idag pysslat ihop två beställningskort till en pojke och en flicka som nyligen har kommit till världen.

image123

image124


 



Glad och ny tävling!

Gud så roligt att mitt kort kom med i topplacering i Brunkullans tävling. För att friska upp ert minne vilket kort det var så ser det ut så här: 

                                                                                                                                                                                                                                                            

image110


Det här kommer jag kunna leva på länge. Tack Brunkullans DT för alla fina ord i vinnarmailet ! Och tack Carina för spillpappret =)

Nu har även mitt tävlingsbidrag för tävlingen hos Stellas kommit upp i deras blogg. Så då är det fritt fram för mig att även visa det här. Utmaningen var att scrappa ordet misstag. Knivigt och klurigt var det men till slut gick det!
Här är resultatet:


image118

Pssssst....kolla länken!!!

http://brunkullan.blogg.se/

Vet ni vad? Jag VANN andra pris i "Girls just want to have fun"-tävlingen!!!!! Yipeeeeeeeeee!!!!

Veckans skiss- min tolkning!

Den nya skissbloggen veckans skiss har premiärvecka denna vecka och såklart hoppade jag på utmaningen att scrappa efter skissen. Såhär blev min tolkning:

image117

Lyckas tyvärr inte få bort skuggorna men jag hoppas att ni kan föreställa er LO:n utan dom.=)

Yes, jag blev gäst-DT!



Ja det är faktiskt sant. Jag sökte till Youscraptoo:s DT-team, eftersom jag tyckte att det hade varit skojj att få vara med och inspirera. Konkurrensen var stenhård och det var många duktiga, rutinerade scrappare med i racet. Tyvärr blev jag inte en av dom två ordinarie DT, men blev utsedd till gäst-DT =) Så jag kommer iallafall få vara med och inspirera någon eller några månader framöver =).

Nu ska jag springa in på sidan och beställa paketet för november =)


Altered..

Om man nu kan kalla en tårta för ett altered project..Hmm..En tårta blev det iallafall till min pappa som fyller år idag. Eftersom det alltid var jag som gjorde tårtorna när jag bodde hemma så tänkte jag återuppta traditionen detta år och gjorde altså tårtan till kalaset. En hösttårta blev det. Inte jättefin i mina ögon, men födelsedags-"barnet" blev jättenöjd och tyckte att det var den finaste tårta han sett....(Vilket säger en hel del om personen i fråga ;-) )
Jag hade egentligen gjort en hel hög med marsipanPrimablommor men jag hade fått för mig att dom skulle vara blåa och "målade" dem med blåbär. Jag lär mig aldrig att blåbär inte är blåa utan lila =( Dessutom blev dom stackars blommorna alldeles smetiga av behandlingen och blev kasserade..
Texten är från ett QC-alfabet =)


image114

Och så en bild på krukan som jag altrat för att passa till kortet : Ledsen för den dåliga bildkvaliteten men jag glömde fota innan jag gav presenten, så det blev ett "sista minuten" -kort.

image115

Statistik

Ville bara säga att det är kul att folk tittar in på min blogg. Häromdagen nådde kurvan hela 57 besökare som kikade in. Men ni är dåliga på att lämna avtryck efter er! Gör gärna det för det hade varit roligt att se vilka ni är som tassar runt här. Om ni lämnar en kommenter lovar jag att kika in hos er och lämna en i gengäld. =)

Ha en trevlig fredag!


Krypkul..

..heter denna LO som jag plockade ihop igår när sambon jobbade sent. Mycket färger och former blev det. En lite "vildare" LO altså. Precis som min lilla vilda son som på denna LO försöker krypa redan innan han fyllt 2 månader.

image113

Nytt kort på nytt sätt

Ett nytt födelsedagskort har det blivit. Blev inspirerad av Nancy som gör jättefina kort med overlays. Nu har jag gjort ett aldeles eget. Jag har inte följt hennes anvisningar på bloggen, men ändå liftat idén med ett halvt genomskinligt kort. Innuti kortet finns två "fickor" med dubbla tags som utformats till presentkort. Detta kort är till min pappa som fyller år om några dagar.
Tyvärr så råkade texten "presentkort" hamna upp och ner på tagsen. Vi får se om jag gör om dom eller om det får vara så. =)

image111

image112

Tävlingsbidrag

Brunkullan har just nu en tävling på temat "Girls just want to have fun". Man väljer an av två möjliga skisser och gör sin egen tolkning i form av ett kort eller en LO. Direkt när jag läste om den här tävlingen fick jag en tokig idé om ett kort som jag nu har förverkligat. Hoppas att det är fler än jag som ser hur jag har tänkt =).

324202-26


image110

Shopping och nytt!

I lördags var det altså shoppingdax. Stellas hade enormt mycket roliga saker och hade jag inte stoppat mig så hade jag kunnat köpa hela butiken. Och eftersom Stellas fyller 9 år i veckan så skulle Jenny skicka lite presenter till oss som var där och handlade i lördags. Så förhoppningsvis får Carina ett stooort paket någongång i veckan som räcker åt oss alla =)
Jag kom iallafall hem med en hel del smått och gott och har redan scrappat två LO:s. Den ena är till Stellas "misstag"-tävling. Vad jag förstår av reglerna så är det ok att lägga upp den här så fort den ligger på Stellas blogg. Den kommer altså vid ett senare tillfälle =)

Något som jag KAN visa upp är en LO som jag gjorde om mig själv. Blev inspirerad av ett blogginlägg på Scrappiz där man ska snabbscrappa. Den här gjorde jag på ca 20 minuter, men lite pappersspill och utan att fundera så mycket. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med den. Snygg bild på mig är det ju också..he he

image109

LO:n är digitalt redigerad i efterhand för att få bort alla skuggor. Har fortfarande inget bra program att sätta ihop den i *blinkar åt Carina* =)

Shopping



Imorgon bär det av till Kumla och Stellas för lite shopping.. Scrapförrådet ska fyllas på, då jag tycker att jag mest har kortmakerisaker. Kanske blir det en massa papper och lite annat smått och gott. Har faktiskt ingen önskelista utan går som vanligt mest på känn..he he! Pengapungen lär bli ganska tom då jag har hört att det finns massvis med saker att shoppa. Stellas har dessutom jippo imorgon och förhoppningsvis innebär det att man har råd att handla lite mer.

Vill också passa på att säga grattis till Carina för alla vinster på cybercroppen. Hela tre !!! vinster kammade hon hem. Hon ställde upp i fyra tävlingar..Och stackars jag vann inte ens ett tröstpris..Men men du vet väl var du kan skicka grejjerna om du inte vill ha dom Carina! ;-)

Vill också säga välkommen hem till Linda som har spenderat dom senaste veckorna i solen i Thailand. Nu hoppas jag att det blir en massa scrappande och pysslande framöver och att vi får se Lindas alster i bloggen snart =)

Idag fick jag äntligen min vinst från Stämpelgårdens tävling. Lite blommor, garn och bokstäver blev det att lägga i samlingen..Tackar tackar!

Tips!

På Lidl säljer dom just nu en massa pysselsaker. Kanske mest till barn tänkte jag och sprang ner för att köpa ett set till Oliwer som älskar att vara med och pyssla. Tänkte att han skulle få ett paket med "posten" idag. Hittade ett paket som innehöll bland annat skärmatta och hobbykniv, vilket jag är i behov av. Paketet kostade 60 kronor. Tanken var att Oliwer skulle få resten, men när jag väl kom hem och öppnade paketet så fanns det så mycket bra saker att jag behöll allt för mig själv *ego*.



Paketet innehåller  transparent papper med motivtryck, Kartong med motiv,  fotokartong,  färgade papper,  wellpapp, transparenta papper, Pysseltyg, Skärunderlag och pyssekniv med 3 extra blad. Det står inget om syrafritt så det kanske inte passar till scrapbooking, men till kortmakeriet fanns det jättemycket fint. Hösttema var det dessutom.

Jag vill tillägga att Oliwer iallafall fick ett paket. Jag rensade ur en massa dekorationer och utstansat. Sen fick han en massa papper, glitterlim, mönstersax och sin alldeles egna stämpel. Jag sa att det var för att han hade varit med och tävlat igår. Behöver jag tillägga att han blev jätteglad och just nu sitter och "pusslar" i sitt hörn? =)

Flera bidrag till cybercrop

Jag blev biten av scrapormen och kunde helt enkelt inte sluta när jag väl hade börjat. Igår kväll blev det seeeeent som bara den. Här kommer två alster till som nu finns med i cybercrop-galleriet.

LO-Skissutmaning

image104

BONUS-Skissutmaning

image105

Och som grädde på moset så fick jag Oliwer att göra ett bidrag till barntävlingen. Här är hans bidrag med temat blommor. Han är en blivande kortmakare han =)

image106

För att belöna mig själv för att jag har varit såååå duktig så la jag nyss in en beställning på en massa papper. Både cardsock och mönstrat är nämligen helt slut och då kan man ju inte scrappa. Under cybercrophelgen är det en massa affärer som har erbjudanden så det passade bra. Nu klarar jag mig ett par veckor till.

Kika in hos Carina för att se på hennes fina bidrag. Tror någon att jag har nån chans att vinna när jag tävlar mot henne i nästan varje kategori..Om jag har tur kanske dom delar ut tröstpriser också..hi hi

Ps. Mina layouter är inte så sneda och vinda som dom ser ut här. Jag och min scanner kommer inte riktigt överrens alltid =(

Cybercrop och scrapträff

Igår var jag på min första scrapträff. Jättetrevligt! Tack Carina för att jag fick följa med! Jag hoppas att det blir fler gånger =). Jag kan ju inte säga att jag fick mycket gjort under träffen, men jag fick åtminstone några påbörjade projekt med mig hem och en massa nya idéer.

I helgen är det dessutom cypercrop på svenskscrapbooking. Under träffen knåpade vi på bidrag till dessa tävlingar. För mig har det blivit 2 kort och en LO..Hittills iallafall..

Kort- Hösttema

image101

Kort-Utan stämplar

image102

LO-Många foton

image103
Ursäka dålig bildkvalitet men jag fick inte till scanning och ihopsättning av LO:n så bra :-(

Jag har även gjort ett bidrag till skissutmaningen, men denna saknar fortfarande rubrik så den kommer senare.

Lite av det jag behövde och lite till..

hittade jag idag.. Det blev en sväng till den något större staden. Egentligen skulle jag införskaffa en matta från IKEA och en stämpeldyna men det blev lite mer än jag hade tänkt mig.
På Clas Ohlson kan man hitta mycket smått och gott och det gjorde jag mycket riktigt också. Allt det här kom jag hem med:

* Ny skärmaskin (Den gamla var jättekass från början)
* Akvarellblock och akvarellfärger
* Plastfickor för mina förhoppningsvis kommande LO:s
* Sen blev det en DYMO kids oxå..=)

image94


Inne på Tiimari där jag BARA skulle ha en stämpeldyna höll det på att bli mycket mer än så. Dom hade nämligen aldeles nyligen fått in Prima-blommor, band, alfabet och en hel massa annat. Jag fick hålla handen för ögonen, sprina in och hämta en stämpeldyna och springa ut. Tyvärr råkade jag snubbla över några fina band på vägen så dom fick såklart följa med hem.

image96


På IKEA hittade jag dessa kort. Säljs i förpackning om 20 kort och 20 kuvert för 19 kronor. Aldeles perfekt som kortbaser till julkort tänkte jag och snodde åt mig tre paket.

image98

Så måste jag bara passa på att visa en bild på mitt lilla charmtroll som hjälper mamma i köket.

image100

Önskelistan och pysselträff



Den växer och växer för varje dag. Det är så mycket som jag skulle behöva. JA faktiskt behöva. Det senaste har jag shoppat en hel del stämplar och blommor i massor. Lite cardstock blev det när det  var fraktfritt, men HUR länge räcker 10 cardstock. Jag har klippt i alla mina mönstrade papper, utom ett möjligen ett endaste. *suck* Har ingen vattenfast stämpeldyna hemma. Den jag har beställt ligger hemma hos Linda i Odensvi, då vi gjorde en sambeställning innan hon åkte iväg på långsemester.
Dessutom har jag redan tröttnat på alfabetet till tången. Litet och passar inte in överallt. Tänkte köpa lite utstansat på Tradera men hoja vad dyrt! Ush vad trist det är!


Men trots detta är jag på ett ypperligt pysselhumör. På lördag ska jag på min första scrapbookingträff. Det är Carina som har bjudit med mig för att spendera hela lördagen med att pyssla. Inga barn, ingen disk (förhoppningsvis) och ingen städning. Bara en massa pysselgalningar och våra pysselsaker. Funderar på att ladda väskan med fotografier och scrappa lite när jag har en massa experter som kan hjälpa till.

Ska kanske fara till Västerås med syster idag. Jag kanske helt enkelt blir tvungen att springa in en sväng på Pandyro...Annars får det bli en stororder efter helgen. Klarar mig inte fram till mässan.

Scrappat och klart!

Som nyfrälst scrappare så tyckte jag att det var otroligt skräckinjagande att börja scrappa i monsterformat som 12*12. Jag har börjat, men sen inte kommit längre både på grund av prestationsångest och "gud-vad-mycket-papper-det-går-åt"-ångest. När man gör kort går det åt mycket cardstock visst, men inte högar med mönstrat, ett ton utstansat, en hel näve dekorationer och 7 timmars tid..he he!

Sen hittade jag en tävling på scrappiz där AnnaB i sin blogg utmanar alla att göra en 10*15-LO..Lagom storlek för en kortmakare som jag. Jag hoppas att det ser mer ut som en LO än ett kort. Här kommer den altså. Min första LO i 10*15-format. Min allra första LO någonsin.

image93

Drömmen om någonting eget..

Den finns. Den har alltid funnits. Drömmen om att åtminstone få prova på att ha något eget och sälja alla dom där sakerna som man annars bara gör till presenter till den stackars drabbade bekantskapskretsen. Tänk om det faktiskt skulle fungera? Tänk om det inte skulle göra det? Vad är det värsta som kan hända egentligen? Det värsta som kan hända är att dom pengarna som man satsade från början går förlorade. Men riskerar man inte hellre det än att sitta på hemmet när man blir gammal (om man nu har turen att bli det) och ångra att man aldrig vågade?

Det krävs dock en del planering för att få det att funka och göra det så smidigt som möjligt. Eftersom jag en gång utbildade mig till ekonom så borde jag ju kunna det här. Det blir nog att plocka fram skolböckerna igen och färska upp kunskaperna en aning. HIttade den här bilden på nätet. Den ser ju lite skräckinjagande ut, men det borde ju inte vara så svårt..När jag startade mitt första lilla företag så hoppade jag över dom allra flesta stegen och det gick ju trots allt bra ändå *fniss*



Igår kollade jag faktiskt runt lite efter lediga lokaler och fick idag svar på några förfrågningar..Och återigen, jag som är ekonom borde ju fatta en sån enkel grejj som hyra. men VAD betyder egentligen att "

Index 100 % KPI och moms 25 % tillkommer utöver hyran".? Jo jag vet att KPI är konsumentprisindex men sen då?

Ska man våga ta steget?
22_klivande_man.JPG
Bild: boras.drivhuset.se


Jag vann..!!

Var precis inne och tittade på Stämpelgården och nu är mina bidrag uppladdade i inspirationsgalleriet. Och inte nog med det; Tävlingen är avgjord och en av vinnarna är....*trumvirvel* -JAG!!! Så nu kommer det att komma hem ett hemligt paket till mig. Gud vad skojjigt. Nu kan jag ju iofersig inte påstå att denna tävling gick ut på att skapa något snyggt, utan vad man än skapade så hade man en chans att vinna. Men det är ändå alltid kul att vinna något.


RSS 2.0